Ett gediget hantverk med smaker från förr

Kika in i vårt karamellkokeri.

En stad för de riktigt godissugna

I början på 1900-talet var Hudiksvall en stad för de riktigt godissugna. I trakten fanns flera stora karamellfabriker. Emma Fagerström bestämde sig för att själv öppna en och grundade 1922 Fagerströms Karamellfabrik i centrala Hudiksvall. Under en vecka lärde Knapp Kajsa från Bergsjö upp henne i konsten att koka karameller och göra polkagrisar för hand. Karamellerna tillverkades under hantverksmässiga former, packades i burkar och såldes till de tre kolonialbolagen i Hudiksvall som i sin tur sålde produkterna vidare till områdets butiker och kiosker.

Generationsskifte

Sedan 50-talet är Fagerströms den enda Karamelltillverkaren i Glada Hudik. Runt samma tid tar Emmas son Erik över företaget och köper fastigheten på Trädgårdsgatan, där vi står än idag. Erik investerar i modernare maskiner och utökar produktionen med olika typer av konfektyr. Nu säljs produkterna av egen säljare som åker runt och besöker butiker och kiosker i södra Norrland och norra Svealand.

Samma recept i 100 år

Familjeföretaget drivs idag av tredje och fjärde generationen, ättlingar till grundaren Emma Fagerström, och karamellerna tillverkas utifrån samma recept som togs fram för snart 100 år sedan. Sedan Emmas tid har det tillverkats många, många ton karameller. Olika sorters mjuka, hårda, salta, sura, söta, fyllda och ofyllda. Det har också tillkommit en mängd smaker.

Våra karameller är vårt arv.

Vi är mycket stolta över våra karameller och att våra kunder gång på gång återkommer till oss och vår butik. Vi håller fast vid våra traditioner och ser fram emot att fortsätta tillgodose alla godisälskare med klassiska och tidlöst goda karameller.

Vi har alltid funnits runt hörnet. Eller direkt utanför din dörr.

Vårt karamellkokeri på Trädgårdsgatan 35 har länge varit en välbesökt plats för både stora och små. Under 50- och 60-talet åkte även vår karamellbil på vägarna för att leverera påsar och strutar till godissugna runt om i Hälsingland.